Organizatiile care vor sa-i convinga pe tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani sa faca donatii sau sa se implice ca voluntari in diferite proiecte vor trebui sa-si actualizeze paginile de web si sa includa informatii detaliate despre cauzele pe care le servesc, se arata intr-un studiu realizat recent de compania Achieve pe piata americana.
Potrivit studiului, trei din patru donatori nascuti in perioada 1979-1994 si-au pierdut interesul atunci cand au intrat pe site-ul neactualizat recent al unei organizatii nonguvernamentale. De asemenea, sase din zece tineri din acelasi interval de varsta vor ca organizatiile nonprofit sa publice informatii despre proiectele si programele de succes pe care le deruleaza si apreciaza informatiile legate de cauzele sustinute de o organizatie. Ceea ce ii deranjeaza cel mai mult este publicarea unui volum prea mare de informatii despre ONG-ul in sine.
In ceea ce priveste comportamentul ca si donatori, majoritatea tinerilor cuprinsi in studiu au donat sume mici catre ONG-uri. Astfel, 23% dintre respondenti au afirmat ca donatia cea mai mare pe care au facut-o a fost cuprinsa intre 51 si 100 de dolari, in timp ce 40% dintre respondenti au afirmat ca donatia cea mai mare pe care au facut-o a fost cuprinsa intre 1 si 50 de dolari. Exista insa o veste buna, atata timp cat tinerii donatori sunt deschisi catre a face donatii mici, dar mai des. Astfel, aproximativ 52% dintre participantii la studiu au afirmat ca ar fi interesati sa faca donatii lunare catre o organizatie. Un procent de 70% au afirmat ca ar dori sa creasca suma donata catre o organizatie fata de care au o oarecare afinitate, in timp ce 64% spun ca au crescut suma donata in cadrul campaniilor de fundraising derulate.
Tehnologia este, asa cum stim cu totii, atu-ul tinerei generatii, ceea ce inseamna ca acestia prefera sa o foloseasca in domenii cat mai variate ale vietii lor profesionale sau personale. Iar acest lucru se observa si in faptul ca donatorii chestionati in cadrul studiului Achieve au afirmat ca prefera sa faca donatii online. Astfel, 84% dintre acestia au afirmat ca vor sa faca donatii prin intermediul unui site web. Al doilea cel mai popular canal folosit de tanara generatie pentru a face donatii este reprezentat de evenimentele caritabile (48%).
Ramanand tot in zona tehnologiei, acelasi studiu a scos la iveala faptul ca peste opt din zece tineri donatori au smartphone-uri si le folosesc pentru a citi e-mail-uri si articole primite de la ONG-uri. Totodata, trei sferturi dintre donatori au precizat ca frustrarea cea mai mare pe care o resimt apare atunci cand site-ul web al unui ONG este proiectat exclusiv pentru calculatoare desktop si nu si pentru dispozitive mobile. De asemenea, trei din patru donatori au dat like, au postat pe Twitter si au distribuit continutul ONG-urilor pe retelele sociale.
Studiul a fost realizat pe un esantion format din 2.665 de participanti, in perioada 1 februarie 2013-15 martie 2013. Pentru a afla ce conteaza cel mai mult pentru donatorii din tanara generatie, Achieve a selectat 100 de respondenti din esantion pentru a vizualiza si a acorda un scor site-urilor web ale ONG-urilor americane. (A.D.)